barell

Vest

13. jun 2014.

Wine Identity – Konferencija o vinskom identitetu

Ko je kome na čokotu: dete, otac, majka, svastika, drug iz komšiluka... Izuzetno interesantan poučni vinski hepening u Beogradu. Subota, 14. jun, od 9 časova, Hotel Falkensteiner

Postoje situacije kada ni najveći mozgovi nisu u stanju da sa sigurnošću određene stvari tvrde. Nauka, na veliku žalost, prečesto dozvoljava čitav beskraj istina. Ono što je zadovoljstvo i obaveza svakoga ko na vrhu vrata (deo tela, a ne kuće) nosi više od ukrasa je da što veći broj istina istraži, prokljuvi i izabere par komada za sebe. Sa tih par komada, iz vinskog dela života, moći ćete da se snabdete ako posetite ambicioznu konferenciju „Wine Identity“, u subotu, 14. juna, u Hotelu Falkenštajner, sa početkom od 9 časova.

U svom starom dobrom forenzičarskom maniru, Vinovnik će tek nakon konferencije pisati o onome što se dešavalo. Odnosno, program je izuzetno bogat i sadržajan, pa nam je suvoparno da ga na banalan način navodimo metodom „tačka po tačka“. Što se tiče razloga da se konferencija poseti, verujte nam na reč, ima ih pregršt. Nekoliko uvaženih gostiju iz inostranstva će nam dati odgovore na pitanja kojih se verovatno ne bismo ni setili. No, kada odgovore imate, kasnije daleko lakše konstruišete pitanja, ako su vam uopšte neophodna.

Pored obrazovno – vaspitnog dela, koji predstavlja kičmenu moždinu ovog događaja, organizator (g. Igor Luković sa saradnicima) priprema i nekoliko vrlo interesantnih degustacija, koje mame svojom „sad pa nikad“ etiketom. Ako zaista volite vino, onda se svi potencijalni izostanci smatraju neopravdanim. Opravdanje mogu da potpišu i oba roditelja, porodični lekar opšte prakse i tri neutralna svedoka, ali džaba je... Propustićete previše! Dobro, jedino opravdanje je odlazak u Topolu, na Sajam „Šumadinaca“, ali probajte nekako da sve uklopite. Vredno je! Verujemo da možete vi to...

 

Profesor Dionisije

"Gledajući kako se u najgorim mukama unutar ogromne bačve davi poslednja supruga njegovog strica, mali Džonatan reče - U vinu je i strina!"

iz romana "Svedok fermentacije", anonimni autor