barell

Vest

20. maj 2014.

Humanitarna akcija u Riznici Vina

Za one kojima je „vrisnula“ baterija na mobilnom, te nisu u stanju da pošalju SMS na 1003, kao i za sve ostale, Riznica Vina (Ruzveltova 48, Beograd) organizuje humanitarno vinsko veče

Katastrofalne poplave su pokrenule kontra poplavu humanitarnih akcija ne bi li na taj način donekle ublažile katastrofalne posledice ove kataklizme. Gotovo da ne postoji segment društva koji se nije dao u akciju prikupljanja pomoći za ljude koji su, ne svojim izborom ili greškom, ostali bez osnovnih životnih potrepština. Ovakva homogena reakcija na tekuća dešavanja predstavlja izuzetno snažan reflektor na kraju tunela. U akciju se uključila i Riznica Vina (Ruzveltova 48, Beograd), pa je za četvrtak (22. Maj, 20:00 h) organizovano humanitarno veče za pomoć postradalima u poplavi.

Veče je zamišljeno kao kombinacija aukcije i degustacije. Sav prihod ostvaren te večeri, biće uplaćen kao pomoć postradalima. Vinski proizvođači i oni koji su u mogućnosti, trebalo bi da dostave boce za aukcijsku prodaju u Riznicu, do četvrtka. Za sada je odziv izuzetan, pošto se, sasvim očekivano, veliki broj ozbiljnih vinskih kuća uključio u akciju. Na posetiocima je da ponesu svoje vino ili kupe na aukciji ono što žele da degustiraju. Važno je samo doći i biti solidaran u bilo kom obliku. Organizator će kao i uvek dati sve od sebe, a ako nekome bude malo i dosadno, što ne verujemo, SMS četovanje sa brojem 1003 uz čašu vina nesumnjivo popravlja raspoloženje.

 

Profesor Dionisije

"Još nisam postao somelijer ali sam na odličnom putu. Za sada sam samo som."

Zoran Stepanović Gumeni, anonimna slavna ličnost