barell

Vest

3. novembar 2017.

Komuna i prijatelji za decu

Vinarija Komuna iz Rivice boji novembar humanitarnim bojama!

Vinarija Komuna, koja je od svog premijernog pojavljivanja na vinskoj sceni učinila samu tu scenu bogatijom, kako samim vinima, tako i posebnim vizuelnim identitetom, boji novembar humanitarnim bojama. Svake srede na drugoj lokaciji, vina Komune će se prodavati po promotivnim cenama, a kompletan prihod će biti prosleđen Domu za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“.

Prva promotivna degustacija je već održana u teatru „Le Studio“. Sledeća stanica ove plemenite akcije je Riznica vina, u Ruzveltovoj (8. XI), a potom slede Princip Pub (15. XI) i Stanica 1884 (22.XI). Taktički mudro izabrana sreda, poznata po tome da je vremenski locirana u sred nedelje, sjajan povod i odlična vina, trebalo bi da predstavljaju dovoljan poziv humanim vinoljupcima, sam po sebi.

Vina koja će se točiti plemenitim povodom su iz belog i roze sektora ove vinarije, kod koje je već ustaljena praksa da „kuburi“ sa količinama crvenog vina. Taj crveni Komuna - fenomen je najverovatnije kupaža visokog kvaliteta i nedovoljnog kvantiteta (koliki god on bio – prim. Vinovnik).

Poznato je da ogromna većina vinskih poslenika neštedimice pokazuje lepotu ljudskosti, pre svega frontalnim odzivom na sve oblike humanitarnog delovanja. Svi se sećamo serije humanitarnih akcija za vreme sumanutih poplava, kada je i sam vinski svet bio dobrano uzdrman. Ova akcija Vinarije Komuna je još jedan, ne preterano pompezan, ali jako lep gest, u prilog toj tezi i nema sumnje da će naići na odličan odziv. Sa svoje strane, naša redakcija sve svoje čitaoce poziva da uzmu učešće u ovoj, ali i svim sličnim akcijama.

Sva naša deca su nam porodica. Porodicu prožima vino i zato je sasvim logičan sled da prihod od ove humanitarne misije Vinarije Komuna i njihovih prijatelja, ide Domu za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“.

 

Profesor Dionisije

"Gledajući kako se u najgorim mukama unutar ogromne bačve davi poslednja supruga njegovog strica, mali Džonatan reče - U vinu je i strina!"

iz romana "Svedok fermentacije", anonimni autor