barell

Događaj

7. jun 2014.

Tenis samo na ekranu – Zemun Wine Open u Devinu

Interesantan vinski turnir iz kategorije „donekle intimnih“, pod nazivom „Zemun Wine Open“, traje i danas. Lepo organizovana manifestacija u baru „Devino“

Potpisnik ovih redova posebno ceni iznenađujući rasplet na vektoru „aroma – ukus“. Kada aroma vina najavi neku polusuvu zabavu a već na prvi srk zazveči ozbiljna paleta kiselina, onda se uz poštovanje kaže: „Priznajem da nisam to očekivao.“ E pa slično nešto se desi i kada potražite vinski bar Devino u Zemunu. Ulaz u objekat spušta kriterijum ali kada već kročite, doživite potpuni obrt. Vrlo komotan lokal, jasno skockan, sa baštom koja pruža silesiju mogućnosti. Jedna od tih mogućnosti je svakako i neki oblik mini sajma, koji se sporadično u ovo doba održava. Dva dana izuzetno prijatnog druženja u neformalno ležernoj atmosferi.

Spisak učesnika ove manifestacije jasno korespondira sa neto sadržajem polica u vinoteci, što „na keca“ rasvetljava suštinu „Zemun Wine Open-a“. Ono što se inače nalazi u ponudi Devina, sada je stavljeno zainteresovanoj javnosti na uvid, ne bi li se na taj način oni koji ovaj lokal pohode, konzumentski determinisali. Ako ponovo navratite u Devino, a nema sile da to ne učinite, svakako ćete se odlučiti za nešto što ste degustirali u ova dva dana (6. i 7. jun 2014.). Lako je moguće da ovaj mini sajam nije zamišljen na taj način, ali se ovakav zaključak vrlo jasno nameće ako ste povezivanju skloni. Vaistinu turnir!

Sajmovi na neki način predstavljaju i kolektivnu promociju, a ZWO predstavlja eklatantan primer. Umesto pojedinačnih rotirajućih promocija, skupite sve one čija se vina kod vas piju i napravite dvodnevni hepening. Čisto, jasno, prijatno, ležerno, vrlo osvežavajuće i neopterećeno snobističkim formalizmom. Ovo je događaj koji ne bi trebalo propustiti iz bilo kog od navedenih razloga. A ovde su vam na gomili. Dakle, ako ste u mogućnosti, svratite u Devino, pošto ne postoji nijedan opravdan razlog da to ne učinite. Jedino, kada izgovarate „Devino“, akcentujte drugi slog, da ne ispadne kako je naziv lokala nešto od kamile. Nakon serija plemenitih aukcija, organizovanih manje ili više uspešno, za pomoć postradalima od PPS (Podivljali Potoci Srbije), Zemun Wine Open predstavlja uvod u seriju lepih, odmerenih i oraspoložavajućih vinskih dešavanja.

 

Profesor Dionisije

"Pijanstvo nije ništa drugo, nego dobrovoljno ludilo."

Seneka